In ons assortiment hebben wij de heerlijke olijfolie van de family Kanakis. Deze olijfolie is gemaakt van de Kalamata olijf. E een dikke olijf met een strakke, intens paars zwarte huid en een sterk sappige smaak.

De olijven worden koud geperst, hierdoor blijven alle voedzame elementen uit de olijven behouden. De zacht fruitige nasmaak is de perfecte olijfolie voor vele gerechten.

Dit keer in de blog 3 smaakvolle recepten met deze biologische olijfolie in de hoofdrol. Laat je verrassen door de heerlijke smaak van deze extra vergine olijfolie.  Wij hopen dat jullie net zo kunnen genieten van deze gerechten als wij. Smakelijk!

Broodjes uit de oven met knoflookolie

Eenvoudig en snel

Met dit eenvoudige maar oh zo lekkere hapje maak je van elke gelegenheid een feestje.

Benodigdheden voor 1 portie:
3 eetlepels Kanakis olijfolie
1 eetlepel oregano
3 tenen knoflook
1 pistolet, ciabatta of een ander stuk brood (in zijn geheel)
Peper en (bij voorkeur grof) zout naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de knoflook en snij deze fijn. Meng de knoflook, olijfolie, oregano en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel door. Snijd het brood in plakken en smeer deze royaal in met de knoflookolie. Bak de broodjes 4 minuten in de oven. Haal de broodjes uit de oven en maak af met een paar korrels (grof) zeezout en een beetje versgemalen peper.

Tip:
Heerlijk als borrelhapje maar ook te serveren bij soep of salade.

Basis saladedressing van extra vierge olijfolie

Perfect voor iedere salade

Wat ons betreft wordt er geen een salade gegeten zonder heerlijke dressing (die overigens geen caloriebom hoeft te zijn).

Met deze dressing geef je iedere salade net dat beetje extra. Een eenvoudig recept die altijd een groot succes is! En je hoeft niet lang in de keuken te staan.

Benodigdheden voor 1 portie:
1 eetlepel Kanakis olijfolie
½  eetlepel wijnazijn
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Doe de olijfolie in een kom. Voeg al roerend de azijn toe. Breng dit op smaak met zout en peper. Eenvoudiger kan haast niet!

Tip:
Deze dressing is op elke gewenste salade en smaak aan te passen. Door de wijnazijn te vervangen door balsamico-azijn. Of door verse kruiden, een gesnipperd uitje of een verse chilipeper toe te voegen.

Spaghetti

Dit keer geen spaghetti bolognese.

Iedereen kent spaghetti bolognese maar deze versie van spaghetti is heerlijk om te serveren bij een goed stuk vlees of vis.

Benodigdheden voor 1 portie:
2 eetlepels milliliter Kanakis olijfolie
125 gram Spaghetti
30 gram Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
1 takje verse basilicum
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Kook de spaghetti al dente (oftewel beetgaar) met een snufje zout. Lees hiervoor de bereidingswijze op de verpakking. Pel ondertussen de knoflook en snij deze in fijne plakjes. Was de basilicum en snijd deze in reepjes. Rasp de kaas. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook. Giet de spaghetti af. Voeg de gekookte spaghetti, ¾ van de basilicum, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak toe. Roer het geheel door. Serveer de pasta met de rest van de kaas en basilicum ‘on top’.

Tip:
Deze pasta is gemakkelijk uit te bereiden. Voeg extra verse kruiden (zoals bijvoorbeeld peterselie), chilipeper of citroensap toe.

Koken met olijfolie

Wat ons betreft het is een groot succes, we zijn benieuwd hoe jij het vindt! Laat je het ons weten?

×

Welkom bij Bij Bolt! Waar kan ik je mee helpen?

×