En wel de beste wijnen van Weingut Karl Bush.

Bij ons thuis drinken wij geregeld de Duitse wijnen van Karl Bush. Mijn man heeft deze lekkere wijnen ontdekt tijdens een van zijn vele zakelijke buitenlandse reizen. Zodoende drinken wij wijn van over de hele wereld. Vaak krijgt hij wijn mee van klanten of koopt hij deze zelf. In de loop der jaren is hij namelijk een groot wijnliefhebber geworden.

Het viel mij op, dat wanneer wij in goed gezelschap van vrienden een wijn uitschonken, en dan vooral de wijn van Karl Bush, de vraag gesteld werd wat voor een lekkere wijn het was. Werkelijk iedereen was heel enthousiast over de wijnen van Karl Bush. Maar wanneer ik zei dat het een Duitse wijn was, waren ze verbaasd.

Spannend en onontdekt

Wat veel mensen niet van Duitse wijnen weten is namelijk dat Duitsland een keur aan spannende en onontdekte wijnen te bieden heeft. ‘Duitse wijnen komen uit de moezel en zijn mierzoet’. Dit vooroordeel hoor ik vaak als ik over onze Duitse wijnen begin te vertellen.

Zeker kennen ze er (half)zoete witte wijnen zoals maar daarnaast zijn er droge en krachtige wijnen. Witte wijnen zoals Riesling en Chardonnay. Ook worden er zeer goede rode wijnen gemaakt alleen is dat hier weinig bekend. Het staat bekend om de verfijnde smaak en aroma’s.

Duitse wijngeschiedenis

De geschiedenis van Duitse wijnen is begonnen in de romeinse tijd toen de romeinen wijnstokken naar het moezelgebied en Rijndal brachten om hun legers te voorzien van wijn. Na de val van het romeinse rijk, hielden alleen kloosters zich nog bezig met wijnbouw. In de middeleeuwen groeide het aantal druivenstokken tot meer dan 300.000 Ha. Dat is 3x zoveel van wat er tegenwoordig staat. Het middeleeuwse klimaatoptimum (warme periode) heeft daar zeker aan bijgedragen. In deze tijd was Duitsland het tweede belangrijkste wijnland, na Frankrijk. Men produceerde zeker niet uitsluitend witte wijn. Uit citaten van Shakespeare blijkt dat Duitse wijn hoofdzakelijk rood was.

Onze favoriete wijnmaker

Er zijn verschillende Duitse wijngebieden. Weingut Karl Bush ligt in het zuiden van Duitsland in Hohenlohekreis. Wat vooral telt bij Karl Bush is een natuurlijke bereiding in combinatie met zorgvuldige selectie en verwerking van de druiven. De vinificatie (wijnbereiding) vindt plaats in een eigen zandstenen gewelfde kelder uit 1836. Hierin worden de eikenhouten vaten opgeslagen bij een vaste temperatuur waardoor de rode wijnen hun finishing touch krijgen.

De beste witte wijnen en rode wijnen

Weingut Karl Bush is niet alleen onze favoriete wijnmaker. De weingut heeft al vele onderscheidingen met zijn wijnen gewonnen. Zoals wijnmaker van de jaren 2016/2017 & 2017/2018.

Wil jij ook kennis maken met onze Karl Bush wijnen? Dat kan!

Dat kan!

Wij organiseren Bij Bolt belevingsavonden met heerlijke versnaperingen waar je je voor kan aanmelden.

×

Welkom bij Bij Bolt! Waar kan ik je mee helpen?

×