Suar hout uit Indonesië

Wij hebben weer een leuk reisje in onze gedachten. Namelijk ‘Indonesië’, naar de plek waar onze mooie wijnrekken en krukken (wie weet in de toekomst nog meer producten) vandaan komen. Producten die van Suar hout met de hand worden gemaakt door echte vakmensen.

Door de goeie eigenschappen van Suar hout en de duurzaamheid hebben wij de producten aan ons assortiment toegevoegd.

Kenmerkend

Dit houtsoort is populair omdat het snel groeit en niet gemakkelijk scheurt. Dit komt door het doorkruisende patroon. Dit houtsoort blijft stevig in een droog klimaat. 

Suarhout is een tropische hardhout officieel afkomstig uit Zuid Amerika. Maar komt tegenwoordig ook in de gehele tropen voor. De houtsoort wordt ook wel Meh hout genoemd. De boom groeit vrijwel overal op natuurlijke wijze en heeft daardoor niet een vast groeigebied.

Indonesië

In Indonesë is het geplant als plantageplant. Het hout heeft een aantrekkelijke nerf die geschikt is voor meubilair Het is een prachtig goed gevormde houtsoort. De boom kan een hoogte bereiken van 25 meter en een doorsnee van 2 meter. Het is een niet bedreigde, snel groeiend tropisch houtsoort. Suar hout heeft een …. draad, dit is makkelijk te bewerken.

Nieuwsgierig

En omdat Lotte en ik graag eens een kijkje willen nemen daar waar onze producten gemaakt worden, kan deze reis aan ons lijstje toegevoegd worden. En wie weet ontdekken we dan nog weer andere producten die aan onze webshop toegevoegd kunnen worden. Door onze reizen hopen wij steeds weer opnieuw geïnspireerd te raken. En dat we daardoor ook jullie weer kunnen inspireren.

Wij hopen dat door deze blog wat meer duidelijk is geworden over onze producten van Suar hout en over waar Bij Bolt voor staat.

Liefs!

×

Welkom bij Bij Bolt! Waar kan ik je mee helpen?

×